donderdag 25 oktober 2012

Mexicaanse pannenkoek met tomaten avocade salade

Vandaag was het tijd voor een nieuwe warme maaltijd. De mexicaanse pannekoek. Zelf beslag maken en natuurlijk de vulling. Het was erg leuk om te maken en het smaakte ook heerlijk. Het was wel super machtig. Patrick kon met moeite er één op en ik het 3/4 van mijn pannenkoek op.











Ingrediënten
Mexicaanse pannenkoek
2 kipfilet
1 prei
300 g maïskorrels uit blik
200 g kidneybonen uit blik
1 rode paprika
1 rode peper
zonnebloemolie
3 eieren
250 ml magere melk
150 g bloem
100 g geraspte kaas
zout
versgemalen peper

Avocado-tomatensalade
2 avocado's
1 limoen
250 g cherrytomaatjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 80 °C.

Mexicaanse pannenkoek
Snijd de kip in dunne repen.
Halveer en was de prei. Snijd de prei n halve ringen.
Laat de maïskorrels en kidneybonen op een zeef uitlekken.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de kipfilet om en om goudbruin en gaar en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de prei, maïs, kidneybonen, paprika en peper toe en bak circa 5 minuten mee.
Kluts de eieren in een kom, voeg de melk en al roerende beetje bij beetje de bloem toe.
Schep het groentemengsel op een bord en verdeel in vier porties.
Verwarm opnieuw een scheut olie in de pan en schep er een kwart van het pannenkoekbeslag in. Verdeel een portie van het groentemengsel erover. Bak de pannenkoek om en om goudbruin en gaar.
Bestrooi de pannenkoek met een kwart van de geraspte kaas en vouw dubbel.
Leg de pannenkoek op een bord en houd warm in de oven.
Herhaal dit tot het beslag op is.

Avocado-tomatensalade
Halveer de avocado’s, verwijder de pit, snijd blokjes in de binnenkant van de schil en schep de blokjes eruit.
Meng de avocado’s met het sap van de limoen.
Halveer de tomaatjes en meng ze door de avocado’s.
Breng op smaak met zout en peper.

Vegetarisch: 
Nee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten